Videre til indhold | Videre til menunavigation

Skribent
Lars Beer Nielsen
Sted: Silicon Valley, Californien USA
Lars Beer Nielsen
Lars Beer Nielsen var Uddannelsesministeriets udsendte forsknings- og teknologiattaché i Silicon Valley 2008-2012. Lars har tidligere arbejdet som forskningskonsulent i DI og som ministersekretær i Videnskabsministeriet. Han er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og University of Washington i Seattle.
 

Lars Beer Nielsen – Silicon Valley

OBS: Bloggen opdateres ikke! Lars Beer Nielsen bloggede fra december 2008 til januar 2012 som forsknings- og teknologiattaché i Silicon Valley.

26.01.2012

Farvel og på gensyn Californien!

Gemt under:

Efter de tre bedste år i mit liv rykker jeg teltpælene op i Californien og vender tilbage til Danmark.

24.01.2012

Fra en "Ja – men"-kultur til en "Ja – og"-kultur

Gemt under:

Gæsteblog fra Martin Vesterby, læge og innovatør fra Region Midt, der har besøgt området Bay Area og nu prædiker en "Ja – og"-tilgang til innovation og opstart af forskningsprojekter i sundhedssektoren.

05.01.2012

Historien om en Christianiacykel på vej over Atlanten

Gemt under:

Matchmaking er mit levebrød, men hvordan realiserer vi et match? Her en fortælling om Christianiacyklen, der bidrog til matchmaking mellem Region Midt og Saul/Otherlab via innovationscenteret.

16.11.2011

Occupy Cal!

Occupy Wall Street-demonstrationerne har på knap to måneder spredt sig til resten af USA. Også til UC Berkeley, der betegnes "Cal". Deltagerne er både studerende og professorer.

31.10.2011

Amerikansk uddannelse under pres: 1 billion US dollar i studiegæld

Amerikanerne skylder mere i studielån end på kreditkort. Præsident Obama har foreslået et "tilbagebetal som du tjener pengene princip". Udviklingen i USA gør, at man kan spørge: Har du råd til at tage en uddannelse?

Når realiteten rammer den virtuelle verden

Gemt under:

Innovationscenteret har afholdt en workshop under overskriften "Explosions of Virtuality", hvor deltagerne har udforsket social adfærd og udvikling i den virtuelle verden.

15.09.2011

Job ledigt i Californien

Nabo til facebook, AOL, Microsoft, HP og Nokia. San Francisco, en fascinerende by at leve og arbejde i. Har du lyst til at overtage min stol i Silicon Valley?

12.08.2011

Visiting scholarship at the world's best universities?

Gemt under:

NB This blog post has been updated because the dates for the meetings in Copenhagen and Aarhus has been switched around!

10.08.2011

UC Berkeley: Verdens bedste offentlige universitet. Men hvor længe?

En halvering af statsbidraget har sat spørgsmålstegn ved, om UC Berkeley kan holde niveauet, og om det overhovedet giver mening at kalde det et offentligt universitet.

20.06.2011

Er sommerferien aflyst i år?!

Efter et travlt – og koldt og blæsende – forår havde jeg egentlig gået og set frem til en stille og rolig sommer. Sol, strandhat, BBQ og kølig hvidvin på terrassen. Sådan er det ikke gået.

23.05.2011

Facebook vil skabe fred i verden!

Gemt under:

Workshop på Stanford handlede om, hvordan man vha. internettet kan skabe nye forretningsmuligheder – også potentielt verdensfred.

12.05.2011

Stanford flager ud. Til New York og Kina!

Universiteter skaber vækst. Nogle universiteter mere end andre. MIT og Stanford University er ifølge Kaufmann Foundation bedst i verden.

26.04.2011

Lær hvordan du starter din egen forretning på en uge

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det faktisk ikke. Vores gode samarbejde med UC Davis' Center for Entrepreneurship betyder, at Danmark kan sende dygtige kandidatstuderende, ph.d.-studerende og forskere af sted på et ét-uges kursus i entreprenørskab.

14.04.2011

Ansøg nu: Californisk sommerskole i vedvarende energi

Sommeren nærmer sig og med den også vor årlige sommerskole i vedvarende energi. Lige nu er vi på udkig efter et friskt hold energibevidste studerende, som har lyst til at tilbringe tre uger i Californien i august.

01.04.2011

Obama: Flere penge til Forskning og Udvikling i 2012!

Obama-administrationen og republikanerne kæmper netop nu om budgettet for 2012. Ændringer i det nationale F&U-budget har stor indflydelse på Silicon Valley som økosystem.

25.03.2011

Fremtidens personalepolitik: Frihed under ansvar … og nul ferie!

Gemt under:

En ny type personalepolitik breder sig blandt mange opstartsvirksomheder. Det handler om at forblive en succesfuld virksomhed, men der er også en bagside.

16.03.2011

Stanford Entrepreneurship Week og en opsang til forretningsplanen

Gemt under:

Hvert år på denne tid afholder Stanford Entrepreneurship Week. En af årets skarpeste præsentationer blev leveret af Steve Blank, som fortalte, hvorfor forretningsplaner ikke er en optimal måde at måle opstartsvirksomheder på.

23.02.2011

Guldregn fra private til californiske universiteter

Riget fattes penge. Og det gør universiteterne angiveligt også. Regeringen opfordrer universiteterne til at kratte flere penge ind fra private donorer. Her kan man med fordel lade sig inspirere af Stanford og UC Berkeley.

28.01.2011

Obamas State of the Union: Vi skal skabe nye Silicon Valleys!

Silicon Valley er på den anden ende. Af begejstring. Det skyldes præsident Obamas State of The Union tale. Aldrig har en amerikansk præsident brugt så meget taletid i årets vigtigste tale på at sætte fokus på vigtigheden af teknologisk innovation. Sikke en start på 2011.

30.11.2010

Kalendergave fra Californien: Kursus i iværksætteri

Gemt under:

Partnerskab med UC Davis giver mulighed for at deltage i en uges entreprenørskabsakademi, der træner deltagerne i at tage deres forskning fra laboratoriet til markedet.

11.11.2010

I karavanemode: På roadtrip med kendis fra Stanford

Gemt under:

Jeg er i gang med en roadtrip med professor Keith Devlin. Vi besøger 7 universiteter for at fortælle om gæsteforskerophold på Stanford og University of California. Der er frist for ansøgninger 15. november.

13.10.2010

Sådan bliver du en bedre iværksætter

For et par uger siden var Lars Goldschmidt og bl.a. Videnskabsministeriets departementschef Uffe Toudal Pedersen på studietur i Silicon valley arrangeret af Innovation Center Denmark. Læs her, hvad Lars Goldschmidt tager med hjem af indtryk fra Californien.

24.09.2010

Jeffrey Sachs' Earth Institute i samarbejde med Danmark

Jeffrey Sachs har afgjort en meget omdiskuteret fortid, men hans arbejde de seneste år på klima- og energiområdet på Columbia University's Earth Institute får overalt en meget positiv anmeldelse.

01.09.2010

Fire praktikanter til Innovation Center Denmark i Silicon Valley

Gemt under:

På Innovation Center Denmark søger vi lige nu fire dygtige og energiske praktikanter fra medio januar 2011 til medio juli 2011.

19.08.2010

USA blæser til kamp mod uddannelsesnedsmeltning

Det går ned ad bakke for den almindelige amerikaner, når det drejer sig om at få sig en videregående uddannelse. Kun 40.4 pct. gennemfører en videregående uddannelse. Nu skal skuden på ret køl.

08.07.2010

Lad os lave din grønne idé til en succés!

Indlæg af Mikkel Marfelt, der har været i Lake Tahoe på Entreprenørskasakademi sammen med blandt andre 10 danske entreprenørspirer fra de danske universiteter. På en uge lærte de, hvordan de kan tage deres grønne forskningsidé fra lab til marked.

25.06.2010

Dansk-amerikanske møder i dansk midsommer

Vinteren byder på dansk-amerikanske møder i sunny California, mens der i den danske sommer er en klar præference for at lægge workshops mv. i Danmark. Denne sommer er ingen undtagelse.

09.06.2010

Sundhedskaravane i Californien

Gemt under:

Danmarks sundhedssystem – med fokus på sund levevis og sundheds IT – skal promoveres via roadtrip i Nordcalifornien.

07.06.2010

Socialt entreprenørskab – i Indien og på Stanford

Hvis nogen på forhånd havde spurgt mig, om jeg fandt mig egnet og parat til at blive mentor for en Harvard MBA-studerende med 8 års konsulenterfaring og topkarakterer fra Indiens mest eksklusive universitet, så havde jeg helt sikkert sagt nej.

31.05.2010

En tur i skoven

Forskere på UC Berkeley inviterede industrien med på skovtur og fik dem på denne måde som partnere i og sponsorer af et nyt forskningsprojekt om fremtidens intelligente elnet. Jeg var med som stand in for danske forskningspartnere.

25.05.2010

Fra tavle og kridt til smartboards og smartpens på Stanford

Gemt under:

Hvad sker der med undervisere, studerende og undervisning, når vi går fra tavle og kridt til smartboards, smartpens og smartbooks?

19.05.2010

Google PowerMeter – Power to the people

Gæsteblog fra Mikkel Marfelt, der er praktikant ved Innovation Center Denmark i Silicon Valley og MA-studerende på CBS. I ugens løb var han på energikonference og mødte Googles nyeste skud på stammen af grønne tiltag, der kan flytte magten fra elselskaberne til forbrugerne.

26.04.2010

Robocop go home! Robotics event på Stanford University

Gemt under:

Stanford University fejrede National Robotics Week ved at slå dørene op til en fantastisk robotdemo- og legedag.

20.04.2010

Deltag i Dansk-Californisk Energi-sommerskole i Danmark

På Innovation Center Denmark i Silicon Valley er vi igen med, når danske og californiske universiteter for 3. år i træk afvikler energi-sommerskole i august 2010.

19.04.2010

Nordic Green og dansk-californisk samarbejde om energilagring

Op til COP15-topmødet i København i december sidste år hørte vi mange lande melde ambitiøse mål ud for, hvor meget vedvarende energi, de ville bruge i fx 2020 eller 2050. Det lyder alt sammen meget godt, men en ofte overset udfordring i den sammenhæng er, at jo mere vedvarende energi, der produceres, jo større bliver behovet for lagring af energien.

16.04.2010

Årets Stanford-optag: Én dansker håndplukket sammen med 2.000 ud af i alt 32.000 ansøgere

Tallene er netop offentliggjort, og det blev det hårdeste udskillelsesløb nogensinde. Blot 7.2 pct. af dette års ansøgere blev tilbudt en plads på Stanford. Mere end 30.000 ansøgere fik afslag på deres ansøgning. Én dansker kom gennem nåleøjet til universitetet, hvis ambitiøse mål er "educating leaders to shape the world of tomorrow".

09.03.2010

"Hasta la Vista Schwarzenegger!"

Gemt under:

... sådan lød budskabet på et af de hundredvis af bannere, de mere end 1.000 demonstranter havde medbragt til torsdagens demonstration mod Californiens nedskæringer på bl.a. UC Berkeley.

19.02.2010

Danskere med på Stanfords eweek

Næste uge er der "eweek" på verdens bedste iværksætteruniversitet; Stanford University. Vi er selvfølgelig med – sammen med hele tre delegationer fra Danmark.

08.02.2010

Praktikophold i Californien?

Hvis du er til en dynamisk arbejdsplads, masser af ansvar og spændende arbejdsopgaver i et af af verdens mest innovative miljøer – og samtidig kan lide det californiske klima, så er det med at få en ansøgning afsted til Innovation Center Denmark i Silicon Valley.

03.02.2010

Nyt dansk-californisk samarbejde om fremtidens internet

Gemt under:

Som vi tidligere har skrevet om her på bloggen, brød forskere fra DTU Fotonik i efteråret verdensrekorden for, hvor meget data der kan sendes via lyspulser fra en enkelt laser. Rekorden har vakt opsigt både i den amerikanske forskerverden og it-industri, og på den baggrund afholdt vi i sidste uge en workshop på Stanford University.

19.01.2010

UC Berkeley og Stanford 2 og 4 i USA inden for CleanTech

Ny undersøgelse sender UC Berkeley og Stanford på hhv. 2. og 4. pladsen inden for CleanTech i USA. Vi har aftaler med begge universiteter, der giver danske forskere mulighed for at komme på gæsteforskerophold i Californien.

08.01.2010

Nytårshilsen fra Californien

Godt nytår! Efter en afslappende (hvid) jul hos familien i Danmark er jeg nu retur i Californien og parat til et nyt spændende år på Innovation Center Denmark.

Innovation Center Denmark's netværksaktiviteter 2010

Tabellen på denne side er bilag til indlægget "Nytårshilsen fra Californien" 8. januar 2010.

25.11.2009

Ny dansk verdensrekord og dansk-californisk fotonik-workshop

Gemt under:

Forskere fra Danmarks Tekniske Universitets Institut for Fotonik har netop slået verdensrekorden i hastigheden på datatransfer. Den imponerende forskning fra DTU lægger grunden for intensiveret dansk-californisk samarbejde samt workshop på Stanford i januar 2010.

18.11.2009

Uge 47: Entreprenørskabsuge verden over

I denne uge fejres "Global Entrepreneurship Week" verden over – også i Danmark. Mere end 100 lande sætter fokus på iværksætteri og vækst og i Silicon Valley står den bl.a. på Global Cleantech Open final, hvor Danfoss IXA repræsenterer Danmark.

Får Obama den sundhedsreform igennem – og hvis han gør, hvad betyder det så for Danmark?

Gemt under:

Med Obamas sundhedsreform som en snarlig realitet, milliarder af dollars til sundhedsreformer i USA og Danmark i front i verden inden for sundheds-it vil Innovation Center Denmark vha. en Health-Care-Van i efteråret 2010 hjælpe med at tage hul på et nyt dansk eksporteventyr inden for sundheds-it.

10.11.2009

Stanford og UC Berkeley: 2 og 3 i verden

En helt ny Academic Ranking of World Universities (ARWU) placerer for 3. år i træk Stanford og UC Berkeley 2 og 3 i verden. Men er rankings overhovedet pålidelige, og betyder det noget, om man ligger nr. 20 eller nr. 100?

23.10.2009

Stanford satser milliarder på miljø og energi

Stanford-præsident John Hennessy fejrer Woods Institute for the Environments 5 års jubilæum med at annoncere en energiplan for Stanford, der indebærer investeringer for mere end 1,3 mia. DKK. Målet er at reducere energiforbruget på Stanford med 20 pct. inden 2020, men hvis det skal lykkes, skal Californien lære af Danmark.

15.10.2009

Danskere får adgang til Californisk supercomputer

Gemt under:

Her på bloggen har vi tidligere fortalt om vores besøg på NERSC, der huser nogle af verdens største computere, og det har affødt en californisk-dansk forbindelse og dansk brug af supercomputeren.

Real Life Gaming Week i Silicon Valley: Fra second life to first life

Gemt under:

Hvordan får man børn i alle aldre til at bevæge sig, når de leger? Det spørgsmål søgte vi at få afdækket i sidste uge, hvor vi havde centeret i Silicon Valley fyldt med i alt 16 gæster fra Danmark, der deltog i vores Real Life Gaming Week.

06.10.2009

Nye penge til at understøtte dansk-amerikansk samarbejde

Gemt under:

Forsknings- og Innovationstyrelsen har netop offentliggjort, at der er 12 mio. DKK til danske forskeres samarbejde med forskere fra bl.a. USA. Midlerne går til at understøtte konkrete netværksaktiviteter og fristen for ansøgninger er 1. december 2009.

Vind et ugelangt ophold i Silicon Valley

Danske universitetsstuderende kan nu dyste mod Stanford studerende på deres viden om entreprenørskab. Spillet hedder SV Factor, der er frist for tilmeldning mandag 5. oktober, og præmien er et ugelangt ophold i Silicon Valley ifbm. Stanfords Entreneurship-week i februar 2010.

17.09.2009

Vil du til Stanford eller UC Berkeley?

Vi har gennem aftaler med nogle af verdens bedste universiteter fået muligheder for at sende op til 20 forskere fra Danmark på gæsteophold på Stanford University og University of California Berkeley, Davis, Santa Cruz og Merced.

28.08.2009

Design has never been this cool

Gemt under:

Mere end 500 ingeniører, designere, forskere og eksperter fra erhverveslivet har brugt den sidste uge sammen på Stanford University til International Conference on Engineering Design, ICED'09, under sloganet Design has never been this cool.

Tværvidenskab på Stanford: Man starter med campus' bedste kantine ...

Gemt under:

Stanford er et overflødighedshorn af spændende events, seminarer og workshops, og denne uge er ingen undtagelse. Mandag bød på et symposium hos Bio-X, der er et kæmpe forskningsinitiativ, der satser på krydsfeltet, hvor biologi møder kemi, fysik, medicin, datalogi, ingeniørvidenskab, psykologi og jura.

Dansk-californisk sommerprogram om vedvarende energi

Gemt under:

20 studerende fra DTU, KU, AU og CBS har sammen med californiske medstuderende netop været på et fire-ugers sommerprogram i Californien for at få ny viden om udviklingen inden for vedvarende energi.

09.08.2009

Obama: 4 mia. DKK til 46 nye energiforskningscentre i USA

I et forsøg på at fremskynde udviklingen af en bæredygtig energiforsyning, har præsident Obamas regering netop annonceret, at der udbetales ca. 2 mia. DKK i støtte til 46 nye Energy Frontier Research Centres.

07.08.2009

Fra sollys til energi vha. grønne fabrikker

90 forskere fra Danmark og USA var samlet til en 2½ dages workshop om syntetisk biologi, et nyt forskningsområde, som blandt andet forventes at kunne revolutionere sollys' omdannelse til energi.

30.07.2009

Dansk deltagelse på Clean Tech entreprenørskabskursus

I forrige uge stod UC Davis bag et ugelangt, intensivt entreprenørskabsakademi, Green Technology Entrepreneurship Academy (GTEA) ved Lake Tahoe. To danskere fra DTU deltog sammen med forskere fra bl.a. UC Davis, Stanford, UC Berkeley og MIT.

16.06.2009

Danske politikere på Silicon Valley studietur

I sidste uge havde vi fornemt besøg fra Danmark. Folketingets Videnskabsudvalg, videnskabsministeren, ambassadøren og en række embedsmænd var hér på studietur i en hel uge.

04.06.2009

Alle vil have smart grid

Smart grid er det nye buzzword i Silicon Valley. Og i øvrigt i resten af USA. Selv præsident Obama udnævnte i sidste måned en smart grid national koordinator. Men hvad er det egentlig?

26.05.2009

Open software og virtuelle verdener

Gemt under:

Dem af jer, der har læst Neil Stephensons science fiction roman Snow Crash fra 1992, kender til introduktionen af et såkaldt Metaverse, der beskrives som en (fiktionel) webbaseret virtuel verden, hvor mennesker, som Stephenson kalder avitarer, agerer med hinanden på nettet i et slags virtuelt univers.

12.05.2009

"Innovation" som selvstændig nyhedskategori

Videnskabsministeriet som sponsor for udenlandsk forskningscenter? Kan I forestille jer Videnskabsministeriet som hovedsponsor for et nyt forskningscenter på et udenlandsk universitet? Det er nok egentlig lidt svært at forestille sig.

04.05.2009

Vind, vand og alger = fremtidens biobrændsel ... på Lolland

80 forskere, eksperter og ingeniører fra 16 forskellige lande inklusive Kina, Indien, USA, New Zealand, Israel og en del af vores nordeuropæiske naboer har sat sig sammen for at undersøge, hvordan man kan producere fremtidens biobrændstof i offshoreanlæg med mikroalger.

20.04.2009

Obama og forskningsmilliarderne

Det er svært at finde en forsker i Bay Area, der ikke skamroser landets nye præsident i disse dage. Det gælder for så vidt uanset, om forskerne er demokrater eller republikanere.

08.04.2009

"Shanghai speed" = 500 km/t

Gemt under:

Med 500 km/t går det med Maglev-toget fra Shanghai lufthavn til hovedbanegården. Landskabet, der flyver forbi, minder mest af alt om noget fra en fremtidsfilm. (Fælles blogindlæg fra attacheerne i Shanghai, München og Silicon Valley.)

01.04.2009

NASA goes green

Forrige fredag deltog vi i indvielsen af en kommende forskningspark baseret på et uddannelses- og forskningssamarbejde mellem – indtil videre – Nasa Ames, University of California, Santa Cruz, og Foothill-De Anza Community College.

18.03.2009

På kursus i entreprenørskab

Gemt under:

Mandag morgen kl. 8.00 byder Center for entrepreneurship på UC Davis på solid amerikansk morgenmad. Forude venter en hel uge med entreprenørskabsakademi.

11.02.2009

Supercomputere i Californien

Det må være enhver computernørds hede drøm at besøge NERSC (National Energy Research Scientific Computing Center) i Californien. Vi fik muligheden i sidste uge.

28.01.2009

Just another week at the office

Før jeg rejste til USA for et par måneder siden, havde jeg faktisk svært ved at forestille mig, hvordan mit arbejdsliv som forskningsattaché i Silicon Valley ville forme sig. Nu sidder jeg her en søndag morgen og ser tilbage på en typisk uge på kontoret.

17.12.2008

Goodbye og Hello blog fra Silicon Valley

Søren Nedergaard vender hjem, og Lars Beer Nielsen overtager posten som Videnskabsministeriets attaché i Silicon Valley, Californien.