Videre til indhold | Videre til menunavigation

Skribent
Lars Christensen
Sted: Shanghai, Kina
Lars Christensen
Lars Christensen har siden 1. oktober 2010 været Uddannelsesministeriets innovationsattaché i Shanghai, Kina. Lars har tidligere været chefkonsulent i Styrelsen for Forskning og Innovation. Han har læst statskundskab på Aarhus Universitet og har en Master of Public Administration fra Copenhagen Business School.
 
24.02.2012

Vind en rejse til København

Gemt under:

Innovationscenteret i Shanghai har lanceret en konkurrence, som skal bringe fem kinesiske ingeniørstuderende fra Shanghai til København i tre dage for at få færten af Danmark.

Jeg har gjort det før og gør det nu igen. Og kommer sikkert også til det senere. At skrive en blog omkring vores arbejde på Innovationscentret for at tiltrække kinesiske talenter til danske universiteter og virksomheder i regi af vores initiativ, Sino-Danish Network.

Den konkrete anledning kunne have været, at vi for nylig styrkede netværket ved at indlemme flere danske virksomheder i netværket – og er i færd med at udvide yderligere. Eller at vi forleden præsenterede danske studie- og karrieremuligheder for cirka 150 studerende på Nottingham-Ningbo University.

Men det er faktisk en anden og lille sjov mulighed. Nemlig, at vi tirsdag lancerede en konkurrence, som skal bringe fem kinesiske ingeniørstuderende fra Shanghai til København i tre dage for at få færten af Danmark.

Kanal i København med gamle huse og træskibe og teksten Win a trip to Copenhagen

Hvad, hvem, hvordan og hvornår?

Konkurrencen er sponseret af SAS, som i forbindelse med åbningen af den direkte rute mellem København-Shanghai (og den glæder vi os til) 1. marts 2011 har udloddet en række billetter til forskellige gode formål. Vi er så heldige, at vi i samarbejde med Copenhagen Capacity er blevet begunstiget en del af dem til de kinesiske studerende.

Konkurrencen annonceredes som sagt forleden, og vi fik straks god mediedækning i Kina – både i engelsk- og kinesisk-sprogede aviser, fx Xinhuanet og Shanghai Daily.

Vinderne bliver kinesiske ingeniørstuderende fra Shanghai, som både er dygtige, godt engelsktalende, og som kan motivere deres interesse for dansk uddannelse og karriere.

I København i slutningen af marts 2012 skal de studerende på besøg på Danmarks Tekniske Universitet og på Aalborg Universitets' campus i København. De skal på besøg hos Haldor Topsøe, A.P. Møller – Mærsk og Novo Nordisk, som alle er partnervirksomheder i Sino-Danish Network.

Der bliver selvfølgelig også mulighed for sightseeing. Tivoli, Amalienborg og ikke mindst den Lille Havfrue er "musts" for kinesere i København.

… Og hvorfor?

Selvfølgelig håber vi, at de dygtige, unge vindere bliver overbeviste om, at deres fremtid er dansk.

Men for vores vedkommende rækker initiativet langt videre end blot de fem studerende. Med konkurrencen når vi, via vores arbejde på kinesiske sociale medier, ud direkte til ca. 200.000 studerende i Shanghai og endnu flere på landsplan med en positiv historie om Danmark og selve netværket.

Desuden forpligtes vinderne af konkurrencen til at lave videodagbøger fra det danske besøg, at lave daglige posteringer på vores sociale mediekonti, og endelig forpligter de sig til at være "ambassadører" for vores netværk fremover. Hermed bliver, hvad der er en god oplevelse for fem unge kinesere, delt med mange, mange flere.


Om Sino-Danish Network

Sino-Danish Network er en ny national dansk platform i Kina, der har som sit formål at række ud til kinesiske studerende og højtuddannede og markedsføre Danmark, danske studie- og karrieremuligheder. Aktiviteterne omfatter en portal med universitets- og virksomhedsprofiler med information om studie- og jobmuligheder af relevans for kinesisk talent og markedsføringsevents på kinesiske universiteter.

Ung kvindelig kineser reklamerer for Sino-Danish Network

Innovation Center Denmark, Shanghai er initiativtager og projektejer i samarbejde med de øvrige danske repræsentationer i Kina og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering. Alle danske universiteter deltager, og foreløbigt er de deltagende partnervirksomheder: Arla Food, Carlsberg, Chr. Hansen, Danfoss, Grundfos, Haldor Topsøe, NNE Pharmaplan, A.P. Møller – Mærsk, Novo Nordisk og Vestas.

Det er et pilotprojekt, som er finansieret af Uddannelses- og Udenrigsministeriet og via de deltagende virksomheder.


Del